Bedieningstijden en tarieven van bruggen en sluizen in gemeente Súdwest-Fryslân.

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober worden alle bruggen en sluizen 7 dagen per week bediend van: 9.00 – 12.00, van 13.00 – 16.15 en van 17.15 – 20.00 uur (april/mei en september/oktober tot 19.00 uur) met uitzondering van Workum, die het gehele seizoen een eindtijd van 20.00 uur kent. De bruggen in Sneek, IJlst, Osingahuizen en Woudsend kennen geen sluiting tussen 12.00 en 13.00 en tussen 16.15 en 17.15 uur. De Koninginnebrug in Sneek wordt niet meer bediend.

Van 1 november tot 1 april worden sluizen en bruggen op aanvraag bediend. Hiervoor kunt u de Provinsje Fryslân (tel.058-2925888, optie 4) bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Dan wordt er een afspraak gemaakt, wanneer de brug bediend kan worden. Wilt u graag op zaterdag passeren? Belt u dan uiterlijk vrijdagmiddag voor 16.00 uur om een afspraak te maken. Voor meer informatie: Provinsje Fryslân, tel.058-2925888.

De sluisgeldtarieven blijven gehandhaafd. Deze monumentale waterwerken hebben een beperkte capaciteit. In deze situatie is op de korte termijn weinig verandering aan te brengen. Om die reden is het goed om door middel van een financiële bijdrage (passagegeld) het vaargedrag in de vaarroute te beïnvloeden.

De tariefstelling van de sluispassage bedraagt € 5,-. Wanneer u meerdere keren per jaar door één van beide sluizen vaart kan een Sluizenabonnement voor u voordelig zijn.

De tariefstelling voor een overnachting in een van de havenplaatsen bedraagt € 1,25 per meter, inclusief voorzieningen zoals stroom. Als er geen stroomvoorziening aanwezig is bedraagt de tariefstelling € 0,75 per meter.Voor watertoeristenbelasting bent u € 1,25 per persoon per overnachting verschuldigd. Een gedeelte van een etmaal wordt als volledig etmaal gerekend.

Medaillon Bijous, dealer van Buddha to Buddha.

Bij Medaillon Bijous vinden je een grote keuze Buddha to Buddha.
Zowel voor hem als voor haar.

Adres: Galigastraat 9, Sneek
Telefoon: 0515 424 441
Facebook: www.facebook.com/pages/Medaillon-Bijous

Sneek beleeft zijn derde editie van de Mar-athon.

Na de openingswandeling van 10 kilometer en de starteiland run van 7,5 kilometer op vrijdagavond, start op zaterdag het evenement waar het allemaal om draait: de Mar-athon. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, de halve marathon van 21 kilometer en de hele van 42 kilometer. Er zullen duizenden wandelaars zijn, maar er staat ook hardlopers aan de start. Er is dus ook een wedstrijd element aan het evenement verbonden.

Als grote favorieten worden Jan Venhuizen bijde mannen en Ylona Kruis bij de vrouwen genoemd. Zij zullen wat minder oog hebben voor de mooie omgeving, maar strijden voor de winst en eeuwige roem. Jan Venhuizen was in 2015 ook al de winnaar van de mar-athon. Bij de vrouwen was Kristin Jonvik toen de winnaar met Ylona Kruis op de tweede plaats.

De wandelaars zullen wel meer kunnen genieen van de prachtige route. Hier een beschrijving van wat ze zoal tegen komen. onderweg. Vanaf de meer dan 400 jaar oude Waterpoort loopt de route van de Mar-athon langs de Sneeker grachten richting het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Over het dijkje langs de Jentsjemar, door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. Hier wordt de oversteek van de Noarder Alde Wei met pontjes gemaakt, om vervolgens langs de Zwettepoel, via Goingarijp over het schelpenpad langs het Sneekermeer richting Heerenzijl te gaan. Bij Heerenzijl is ook de start van de halve Mar-athon. Vanaf hier lopen de wandelaars van de 42 en de 21 kilometer gezamenlijk via Terherne richting Oude Schouw, over de Grienedyk naar Sneek. Bij de finish op het Mar-tiniplein krijgt iedere deelnemer een warm onthaal op het Finishers Festival.

Van Beekhuizen Tweewieler

Juni aanbieding:

Devron Shimano Nexus 7 elektrische damesfiets met voorwielmotor.
Acceradius van ongeveer 60 kilometer. Met voorvork- en zadelpenvering.
Van 1995 voor 1399,-.

Van Beekhuizen Tweewielers
Galamagracht 34
8651 EC IJlst
Tel: 0515-531664 of 06-41320816
www.facebook.com/vanBeekhuizenTweewielers

> Contact
> Disclaimer
> Nieuws melden?
> Uw bedrijf hier?